Dietetycy i żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje fachowe
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(2)
Placówka
Czytelnia i DZR - wypożyczalnia (ul. Akademicka 10)
(3)
Filia nr 1 (ul. Bojanowskiego 18)
(1)
Autor
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Hever Julieanna
(1)
Kozłowska Martyna
(1)
Różycka Jagoda
(1)
Wieczorek-Chełmińska Zofia
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dzieci
(4890)
6-8 lat
(3504)
9-13 lat
(2640)
0-5 lat
(2527)
Młodzież
(1748)
Dietetycy i żywieniowcy
(4)
14-17 lat
(1101)
Szkoły wyższe
(650)
Rodzice
(190)
Szkoły podstawowe
(181)
Szkoły średnie
(172)
Szkoły ponadpodstawowe
(77)
Nauczyciele
(75)
Studenci
(75)
Dorośli
(63)
Menedżerowie
(57)
18+
(48)
Prawnicy
(41)
Psycholodzy
(39)
Przedszkola
(38)
Pedagodzy
(33)
Przedsiębiorcy
(26)
Lekarze
(25)
Logopedzi
(22)
Uczniowie szkół średnich
(19)
Radcy prawni
(18)
Szkoły ponadgimnazjalne
(18)
Urzędnicy
(18)
Ekonomiści
(17)
Adwokaci
(16)
Księgowi
(16)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(16)
Psychoterapeuci
(16)
Szkoły zawodowe
(16)
Klasa 4.
(14)
Pracownicy socjalni
(14)
Technikum
(13)
Terapeuci
(13)
Pracownicy naukowi
(12)
Pracownicy samorządowi
(12)
Kobieta
(11)
Nauczyciele przedszkoli
(11)
Pracodawcy
(11)
Uczniowie
(11)
Aplikanci
(10)
Specjaliści ds. marketingu
(10)
Wychowawcy małych dzieci
(10)
Inżynierowie
(9)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(9)
Specjaliści ds. kadr
(9)
Sędziowie
(9)
Doradcy podatkowi
(8)
Klasa 1.
(8)
Analitycy ekonomiczni
(7)
Informatycy
(7)
Klasa 5.
(7)
Nauczyciele języka polskiego
(7)
Opiekunowie medyczni
(7)
Pracownicy banków
(7)
Psychiatrzy
(7)
Biegli rewidenci
(6)
Nauczyciele akademiccy
(6)
Pediatrzy
(6)
Uczniowie szkół podstawowych
(6)
Doktoranci
(5)
Dziennikarze
(5)
Fizjoterapeuci
(5)
Klasa 2.
(5)
Klasa 3.
(5)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(5)
Politycy
(5)
Pracownicy służby zdrowia
(5)
Prokuratorzy
(5)
Terapeuci zajęciowi
(5)
Bibliotekarze
(4)
Doradcy inwestycyjni
(4)
Dyrektorzy finansowi
(4)
Klasa 6.
(4)
Klasa 7.
(4)
Licea
(4)
Nauczanie początkowe
(4)
Pracownicy pomocy społecznej i pracy socjalnej
(4)
Specjaliści ds. controllingu
(4)
Animatorzy kultury
(3)
Architekci
(3)
Asystenci rodzin
(3)
Bankierzy
(3)
Budowlani
(3)
Dyrektorzy HR
(3)
Dyrektorzy szkół
(3)
Gimnazja
(3)
Inwestorzy indywidualni
(3)
Inżynierowie budownictwa
(3)
Kardiolodzy
(3)
Logistycy
(3)
Nastolatki
(3)
Nauczyciele nauczania początkowego
(3)
Policjanci
(3)
Położne
(3)
Pracownicy biurowi
(3)
Temat
Dietetyka
(2)
Leczenie żywieniowe
(2)
Kuchnia wegańska
(1)
Nadwaga
(1)
Osoby otyłe
(1)
Otyłość
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Psychodietetyka
(1)
Psychoterapia
(1)
Suplementy diety
(1)
Wegetarianizm
(1)
Witaminy
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Książka kucharska
(1)
Monografia
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Kulinaria
(2)
Psychologia
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka kliniczna / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Marian Grzymisławski. - Wydanie I - 4 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2021. - XIII, [1], 593, [1] strona : fotografia, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Podręcznik stanowi kompendium najnowszej wiedzy z zakresu dietetyki, leczenia żywieniowego i żywienia klinicznego. Autorami są specjaliści różnych dziedzin medycyny i nauk żywieniowych, którzy w przystępny sposób omówili zagadnienia dotyczące fizjologii przewodu pokarmowego oraz kontroli pobierania pokarmów, żywienia w różnych grupach populacyjnych i stanach fizjologicznych (żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących, osób starszych), leczenia żywieniowego w chorobach metabolicznych (cukrzyca, otyłość, dyslipidemie), układu pokarmowego (choroby górnego odcinka przewodu pokarmowego, marskość wątroby, przewlekłe i ostre zapalenie trzustki, nieswoiste choroby zapalne jelit, SIBOS), nerek, chorobach nowotworowych, chorobach układu krążenia, alergiach i nietolerancjach pokarmowych, schorzeniach dermatologicznych oraz wybranych chorobach wieku dziecięcego (mukowiscydoza, fenyloketonuria). W książce zawiera również podstawy żywienia klinicznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia i DZR - wypożyczalnia (ul. Akademicka 10)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 podr. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta roślinna na co dzień / Julieanna Hever ; [przekład Martyna Kozłowska]. - Łódź : Wydawnictwo Galaktyka, copyright 2013. - XXIV, 354 strony : ilustracje ; 24 cm.
Kompleksowy i rzetelny poradnik o diecie roślinnej. Jesteś dokładnie tym… co jesz, a każdy przełknięty kęs wpływa na twoje zdrowie i samopoczucie! Dieta oparta na nisko przetworzonych produktach pochodzenia roślinnego zapewni twojemu organizmowi optymalne warunki pracy i rozwoju. Składniki odżywcze pochodzące z produktów roślinnych to najlepszy prezent, jaki możesz sobie zafundować. A w dodatku jest to łatwiejsze niż myślisz![lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1 (ul. Bojanowskiego 18)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Engram)
Treści książki stanowią wynik doświadczeń własnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz współpracy przy projektach naukowych dotyczących zachowań zdrowotnych w tym żywieniowych pacjentów z przewlekłymi chorobami somatycznymi i nadwagą/otyłością. Zawierają zbiór interdyscyplinarnej i kompleksowej wiedzy z dziedziny dietetyki i psychologii, która ma ukierunkować przyszłych specjalistów i specjalistów już pracujących z ww. grupami osób w stronę skutecznej i efektywnej współpracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia i DZR - wypożyczalnia (ul. Akademicka 10)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 podr. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska / Zofia Wieczorek-Chełmińska. - Wydanie 2, 3 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, copyright 2011. - 630, [1] strona ; 21 cm.
Wszechstronna publikacja ze sprawdzonymi przepisami. Receptury smacznych do przygotowania potraw, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Gotowe rozwiązania dietetyczne w różnych stanach chorobowych. Przydatna w planowaniu jadłospisów w szpitalach oraz placówkach żywienia zbiorowego. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia i DZR - wypożyczalnia (ul. Akademicka 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 podr. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej