Krysztofiak Hubert
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia i DZR - wypożyczalnia (ul. Akademicka 10)
(1)
Autor
Bekker Alfred
(1866)
Vandenberg Patricia
(1337)
Shakespeare William
(534)
Doyle Arthur Conan
(489)
Buchner Friederike von
(484)
Krysztofiak Hubert
(-)
Cartland Barbara
(484)
Sienkiewicz Henryk
(482)
Dickens Charles
(447)
Hackett Pete
(440)
autores Varios
(403)
Wallace Edgar
(391)
Twain Mark
(384)
Maybach Viola
(373)
Sternberg Andre
(347)
Waidacher Toni
(324)
May Karl
(310)
Донцова Дарья
(303)
Poe Edgar Allan
(301)
Verne Jules
(295)
Mahr Kurt
(284)
Darlton Clark
(280)
Ewers H.G
(278)
Dönges Günter
(275)
Montgomery Lucy Maud
(271)
Vega Lope de
(264)
Barca Pedro Calderón de la
(261)
Калинина Дарья
(260)
Popławska Anna
(246)
Kühnemann Andreas
(244)
Francis H.G
(240)
Chávez José Pérez
(238)
Steel Danielle
(237)
Wells H. G
(236)
Ławnicki Lucjan
(232)
Vlcek Ernst
(231)
Barner G.F
(225)
Roberts Nora
(225)
Ellmer Arndt
(222)
Conrad Joseph
(220)
Palmer Roy
(215)
Goethe Johann Wolfgang von
(211)
Voltz William
(211)
Fabianowska Małgorzata
(210)
London Jack
(209)
Kraszewski Józef Ignacy
(207)
Andersen Hans Christian
(206)
Austen Jane
(206)
Konopnicka Maria
(204)
Bazán Emilia Pardo
(201)
Balzac Honoré de
(199)
Włodarczyk Barbara
(197)
Mickiewicz Adam
(190)
Hoffmann Horst
(187)
Stevenson Robert Louis
(187)
Żeromski Stefan
(187)
Szulc Andrzej
(185)
Adamus-Ludwikowska Jolanta
(183)
Kneifel Hans
(183)
Alcott Louisa May
(173)
Александрова Наталья
(170)
Chotomska Wanda
(168)
Кир Булычев
(166)
Kayser-Darius Nina
(164)
McMason Fred
(162)
Колычев Владимир
(162)
Haensel Hubert
(160)
LLC BroadStreet Publishing Group
(160)
Prus Bolesław
(160)
Головачёв Василий
(160)
Wilde Oscar
(159)
Drewnowski Jacek
(158)
Disney
(157)
Howard Robert E
(156)
Shocker Dan
(153)
Webb Holly
(152)
Kipling Rudyard
(151)
Леонов Николай
(151)
Frey Alina
(150)
Zweig Stefan
(149)
Woolf Virginia
(148)
Courths-Mahler Hedwig
(146)
Duthel Heinz
(144)
Suchanek Andreas
(142)
Fischer Marie Louise
(141)
King Stephen
(139)
Thurner Michael Marcus
(139)
авторов Коллектив
(138)
Anton Uwe
(136)
Galdós Benito Pérez
(135)
Kingsley Mia
(135)
Mazan Maciejka
(135)
P. Fabienne
(135)
Krzyżanowski Julian
(134)
Simenon Georges
(134)
Słowacki Juliusz
(134)
Oetker
(133)
Summaries Leader
(133)
Gast Lise
(132)
Zagat Arthur Leo
(132)
Amescua Antonio Mira de
(131)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dietetyka
(1)
Odżywianie
(1)
Sportowcy
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kultura fizyczna i sport
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka sportowa / redakcja naukowa Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krysztofiak. - Wydanie I - 4 dodruk. - Warszawa : PZWL, copyright 2021. - XIX, [1], 1180 stron : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywnych fizycznie. Zajmuje się również opracowaniem i implementacją strategii żywieniowych mających na celu poprawę ogólnego stanu zdrowia, wydolności fizycznej i składu ciała. W książce znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące min. indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego (uwzględniając również okres startowy oraz często celowe wahania masy ciała), potrzeby wynikające z występowania problemów zdrowotnych (alergie pokarmowe, cukrzyca, zaburzenia odżywiania).
Dietetyka sportowa to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się nauk żywieniowych. Skupia się na badaniu wpływu diety lub określonego sposobu żywienia na kondycję i wytrzymałość osób aktywnych fizycznie. Zajmuje się również opracowaniem i implementacją strategii żywieniowych mających na celu poprawę ogólnego stanu zdrowia, wydolności fizycznej i składu ciała. W książce znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące min. indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego (uwzględniając również okres startowy oraz często celowe wahania masy ciała), potrzeby wynikające z występowania problemów zdrowotnych (alergie pokarmowe, cukrzyca, zaburzenia odżywiania). Nie zabrakło również wskazówek potrzebnych do planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny, odżywiania w czasie podróży, doboru suplementacji uwzględniającej jej skuteczność, legalność oraz bezpieczeństwo stosowania. Publikacja jest niezbędnym źródłem wiedzy dla dietetyków sportowych, pomocą dydaktyczną dla studentów i nauczycieli akademickich na kierunkach dietetycznych, medycznych i wychowania fizycznego. Dla osób aktywnych fizycznie wyjaśni najważniejsze aspekty dietetyki sportowej i wskaże prawidłowe zasady sposobu odżywiania. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia i DZR - wypożyczalnia (ul. Akademicka 10)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 podr. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej